|
łupież pstry po basenie (Mario) |
|
|
Przedsiębiorstwo Sobieraj ma teraz bloga na interi, ponieważ strona internetowa jest w budowie. (więcej...) |
|
|
łupież pstry ciągle powraca (nati) |
|
|
Cześć czy z tym pevarylem to jeszcze xxx na łupież pstry a nic mi nie pomaga. (więcej...) |
|
|
co robić żeby nie zarazić się łupieżem pstrym (Bartezz) |
|
|
jak byś miał się zarazić to już dawno byś się xxx mnie w domu tylko ja mam reszta rodziny xxx wybredny grzybek nie każdy mu smakuje, a wiec nie obawiaj się;) (więcej...) |
|
|
ŁUPIEŻ PSTRY (PYSIA) |
|
|
Ja nie używam już Nizoralu, ponieważ po tym miałem wręcz poparzoną całą skórę. Zrobiła się brzydka skorupa, która później zaczęła pękać. Pojawiły się jeszcze białe plamki. Teraz mam metical i wszystko zaczyna puszczać. Można powiedzieć, że widać jakąś poprawę. (więcej...) |
|
|
łupież pstry u dziecka (Asia) |
|
|
Jak pozbyć się łupieżu pstrego u maluch 3 m-ce. Są dla takich małych dzieci jakieś preparaty. (więcej...) |
|
|
Poparzenie (Ron) |
|
|
Proszę doradźcie mi coś. Nic mi nie pomaga na łupież a niektóre środki poparzyły tylko skórę. Jakie są dobre metody na pozbycie się tego problemu? (więcej...) |
|
|
objawy łupieżu pstrego (Kinia) |
|
|
Proszę was o jakieś konkretne wskazówki jakie są objawy łupieżu pstrego? Jak odróżnić go od zwykłego łupieżu? Ja mam dosłownie górki łupieżu na głowie i nie wiem co to jest. sypie się jak cholera (więcej...) |

Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum. Spowodowane to może być niewłaściwą pielęgnacją lub działaniem czynników zewnętrznych.
Łysienie androgenowe
Zjawisko łysienia androgenowego inaczej przedstawia się u każdej z wymienionych płci. Mężczyźni wskutek przemiany testosteronu w dihydrotestosteron, która zachodzi w skórze na powierzchni głowy, tracą włosy.