| Tytuł: | łupież pstry po basenie |
| Autor: | Mario 26.5.2010, 07:32 |
| Zapisałem się na basen i korzystałem z uciech wodnych przez dwa miesiące, używałem po każdej kąpieli dobrych szamponów i myłem się po każdej wizycie na basenie. Dostałem jednak gęstego łupieżu i ostatnio odczuwam swędzenie na z tylnej cześci głowy i czuję że skóra w tym miejscu się uszczy, nie byłem jeszcze u dermatologa, ale z objawów wywnioskowałem, że chyba to łupież pstry, wstydzę się pójść do lekarza i szukam domowych sposobów na rozwiązanie problemu z tą dolegliwością?Czy ktoś z państwa miał podobne doświadczenia? | |
| Autor: | Działaj szybko 10.8.2010, 20:19 |
| Jesli wiesz, ze to łupież pstry to zakup Nizoral (butelka 31 zł lub tańsze saszetki) i stosuj zgodnie z ulotką. Inna sprawa, ze lekarza nie ma co się wstydzić, profesja jak każda inna... | |
| Autor: | 19.9.2010, 13:15 |
| mam do sprzedania 4 saszetki pevaryl-u cena 40 zł/szt + 8 zł wysyłka listem poleconym osoby zainteresowane proszę o kontakt 503 878 259 lub mgrmalutka@xxx | |
| Autor: | 23.10.2010, 17:57 |
| witam , na łupież pomaga woda utlaniona, namaczamy watę, okłady kilka razy dziennie po ok. 10 min. tak przez 3 dni, można także jako kąpiele. Przez 8 lat myślałem że Pewaryl jest najlepszy ,woda utleniona, systematyczność popłaca, pozdrawiam | |
| Autor: | 4.2.2011, 12:04 |
| Przedsiębiorstwo Sobieraj ma teraz bloga na interi, ponieważ strona internetowa jest w budowie. | |

Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum. Spowodowane to może być niewłaściwą pielęgnacją lub działaniem czynników zewnętrznych.
Łysienie androgenowe
Zjawisko łysienia androgenowego inaczej przedstawia się u każdej z wymienionych płci. Mężczyźni wskutek przemiany testosteronu w dihydrotestosteron, która zachodzi w skórze na powierzchni głowy, tracą włosy.