Łupież pstry

lupiez-pstry_wiem_o_zdrowiu

Forum -> łupież pstry ciągle powraca

Tytuł:łupież pstry ciągle powraca
Autor:Nati
26.5.2010, 08:01
Mam 20 lat od pół roku walczę z łupieżem pstrym jak narazie bez efektów, były poprawy ale dolegliwość powraca. Nie radzę sobie z problemem zmieniłam już trzeciego dermatologa i dalej bez efektu na początku stosowałam nizoral, potem pirolam, lamisilat i cladicerum ok leczy się ale po jakimś okresie powraca. Pomóżcia może co nie tak robię

Autor:molibden
26.5.2010, 14:25
Natalia a czy po kuracji dokładnie wyprałaś pościel oraz ubrania w których chodzisz takie nieodkarzone ubrania,żeczy codziennego użytku, szczotki do włosów oraz wszystko co używasz codziennie może być przyczyną powrotu grzybka, radzę spróbuj się wyleczyć a potem wszystko dokładnie zdezynfekować

Autor:lida
11.8.2010, 09:18
mam do sprzedania 2 saszetki pevaryl-u, który zakupiłam w Niemczech, bo u nas wyszedł z produkcji, a jest skuteczny, cena za 1 szt saszetki 35 zł + koszty wysyłki 8 zł list polecony. Mi pomogła jedna saszetka dlatego, mogę się podzielić. W mailu dam zalecenia, które przekazał mi lekarz, co robić, aby tego się pozbyć. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na maila: mgrmalutka@xxx

Autor:
27.8.2010, 22:16
Cześć czy z tym pevarylem to jeszcze xxx na łupież pstry a nic mi nie pomaga.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

lupiez-pstry_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Długie włosy

Mając długie włosy, masz szerokie pole działania, jeśli chodzi o styl ich noszenia: mogą być falowane, kręcone, proste, upięte w kucyk lub warkocz.

Czy wiesz, że...

Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum. Spowodowane to może być niewłaściwą pielęgnacją lub działaniem czynników zewnętrznych.

Polecamy

Łysienie androgenowe
Zjawisko łysienia androgenowego inaczej przedstawia się u każdej z wymienionych płci. Mężczyźni wskutek przemiany testosteronu w dihydrotestosteron, która zachodzi w skórze na powierzchni głowy, tracą włosy.

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.