| Tytuł: | łupież pstry ciągle powraca |
| Autor: | Nati 26.5.2010, 08:01 |
| Mam 20 lat od pół roku walczę z łupieżem pstrym jak narazie bez efektów, były poprawy ale dolegliwość powraca. Nie radzę sobie z problemem zmieniłam już trzeciego dermatologa i dalej bez efektu na początku stosowałam nizoral, potem pirolam, lamisilat i cladicerum ok leczy się ale po jakimś okresie powraca. Pomóżcia może co nie tak robię | |
| Autor: | molibden 26.5.2010, 14:25 |
| Natalia a czy po kuracji dokładnie wyprałaś pościel oraz ubrania w których chodzisz takie nieodkarzone ubrania,żeczy codziennego użytku, szczotki do włosów oraz wszystko co używasz codziennie może być przyczyną powrotu grzybka, radzę spróbuj się wyleczyć a potem wszystko dokładnie zdezynfekować | |
| Autor: | lida 11.8.2010, 09:18 |
| mam do sprzedania 2 saszetki pevaryl-u, który zakupiłam w Niemczech, bo u nas wyszedł z produkcji, a jest skuteczny, cena za 1 szt saszetki 35 zł + koszty wysyłki 8 zł list polecony. Mi pomogła jedna saszetka dlatego, mogę się podzielić. W mailu dam zalecenia, które przekazał mi lekarz, co robić, aby tego się pozbyć. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na maila: mgrmalutka@xxx | |
| Autor: | 27.8.2010, 22:16 |
| Cześć czy z tym pevarylem to jeszcze xxx na łupież pstry a nic mi nie pomaga. | |

Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum. Spowodowane to może być niewłaściwą pielęgnacją lub działaniem czynników zewnętrznych.
Łysienie androgenowe
Zjawisko łysienia androgenowego inaczej przedstawia się u każdej z wymienionych płci. Mężczyźni wskutek przemiany testosteronu w dihydrotestosteron, która zachodzi w skórze na powierzchni głowy, tracą włosy.