Łupież pstry

lupiez-pstry_wiem_o_zdrowiu

Forum -> ŁUPIEŻ PSTRY

Tytuł:ŁUPIEŻ PSTRY
Autor:PYSIA
11.3.2011, 14:11
HEJ! CZY JEST JAKAŚ SZANSA NA WYLECZENIE TEGO? ZAUWAŻYŁAM, ŻE ODKĄD UŻYWAM NIZORALU TO TO JESZCZE BARDZIEJ SIĘ ROZNOSI I JESZCZE BARDZIEJ SWĘDZI. MAM TERAZ TAKIE SUCHE PLAMY, KTÓRE SIĘ ŁUSZCZĄ, A SKÓRA W TYCH MIEJSCACH JEST NAPIĘTA. TO WYGLĄDA STRASZNIE.... WCZEŚNIEJ MIAŁAM TYLKO MAŁE BIAŁE PLAMKI, A TERAZ BOJĘ SIĘ SPOJRZEĆ W LUSTRO.... POMOCY!!!!

Autor:Agnieszka
14.3.2011, 09:21
Hej! Ja wyleczyłam łupież pstry maścią Daktarin, którą zalecił mi nowy dermatolog (musiałam zmienić lekarza). Wcześniej gdy byłam u lekarza, to dostawałam różne szampony, tabletki, maści i nie było efektów. Miałam brzydkie białe plamy na całym ciele. Było to okropne, szczególnie latem. O Daktarinie dowiedziałam się z jakiejś gazety i postanowiłam to wypróbować. Polecam

Autor:Marlena
14.3.2011, 12:37
Ja też miałam Daktarin, ale mi nie pomógł- widocznie zależy to od osoby. Ja próbowałam już kilkanaście różnych specyfików i nic. Czy nadmierne wysuszenie to jest oznaka tego, że coś zbliża się ku końcowi? Czy są to tylko moje płonne nadzieje?

Autor:Ewka
15.3.2011, 08:45
Hej czy wy mając łupież pstry też odczuwacie bóle głowy? U mnie są one tak silne, że muszę brać Pyralginę. Czy te bóle mogą być spowodowane przez łupież.... trochę głupio brzmi, ale nie wiem co zrobić....

Autor:NIKA
15.3.2011, 10:11
Raczej te bóle są spowodowane przez coś xxx Musisz iść z tym do lekarza. chyba, że głowa boli Cię od martwienia się o łupież :D

Autor:Zyga
16.3.2011, 08:28
Ja nie używam już Nizoralu, ponieważ po tym miałem wręcz poparzoną całą skórę. Zrobiła się brzydka skorupa, która później zaczęła pękać. Pojawiły się jeszcze białe plamki. Teraz mam metical i wszystko zaczyna puszczać. Można powiedzieć, że widać jakąś poprawę.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

lupiez-pstry_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Długie włosy

Mając długie włosy, masz szerokie pole działania, jeśli chodzi o styl ich noszenia: mogą być falowane, kręcone, proste, upięte w kucyk lub warkocz.

Czy wiesz, że...

Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum. Spowodowane to może być niewłaściwą pielęgnacją lub działaniem czynników zewnętrznych.

Polecamy

Łysienie androgenowe
Zjawisko łysienia androgenowego inaczej przedstawia się u każdej z wymienionych płci. Mężczyźni wskutek przemiany testosteronu w dihydrotestosteron, która zachodzi w skórze na powierzchni głowy, tracą włosy.

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.